vineri, 4 octombrie 2013

Top 10 filme din genul razboi

Posted at  17:18  |  in  Topuri

Top 10 filme din genul razboi, clasate dupa renumitul clasament IMDb.

1. Schindler’s List – Lista lui Schindler (1993)












Povestea adevarata a lui Oscar Schindler, un industrias german, care a ales sa-si “investeasca” averea strinsa in timpul razboiului in salvarea a citorva sute de evrei. Filmul este o marturie emotionanta despre ororile razboiului si despre alterarea caracterelor umane in timp de razboi. Razboiul este placa turnanta in jurul careia se desfasoara actiunea si intriga filmului, reprezentind o cale de mintuire pentru unii si condamnare pentru altii. Daca nu l-ati vazut inca, aveti toate motivele sa-l vizionati.

Nota IMDB: 8.3  



2. Gone with the Wind – Pe aripile vantului (1939)

 










Scarlett este o femeie care reuseste sa infrunte razboiul, Atlanta in flacari, faptul ca Armata Unionista i-a distrus mult iubita ei Tara, saracia ce a urmat razboiului….
Este frumoasa si are vitalitate, dar nu-l poate avea pe barbatul pe care il iubeste: Ashley. Si desi nu mai are ochi pentru nimeni, un alt barbat ii va fura inima si ii va schimba viata, Rhett Butler. Chair daca ea nu vrea sa recunoasca…..

Nota IMDB: 8.2



3. Saving Private Ryan – Salvati soldatul Ryan (1998)

 











In cel de-al doilea razboi mondial, victoria nu a fost atinsa doar prin tactici de razboi sau generali cu vointa de fier, ci si de sacrificiul unor oameni simpli care cu sau fara voia lor, si-au schimbat meseria de zi cu zi, pentru a deveni soldati. Filmul regizat de Steven Spielberg ne prezinta jurnalul unei misiuni de salvare, in care scopul misiunii este gasirea si aducerea acasa a unui singur om. Ultimul supravietuitor din 4 frati plecati la razboi. Filmul este realizat in genul filmului documentar cu detalii grafice explicite, si cit se poate de apropiat de realitate, intr-o maniera in care razboiul este aratat fara menajamente sau retusuri

Nota IMDB: 8.1

 


4. War Horse – Calul de lupta (2011)













Filmul cel nou al lui Steven Spielberg este povestea de prietenie dintre Albert, un baiat, si Joey, calul sau. Dupa izbucnirea Primului Razboi Mondial, chiar în primele ore de conflict, calul lui Albert e vândut cavaleriei britanice. Joey ajunge direct pe front si nimereste în mâinile nemtilor, care nu se jeneaza sa foloseasca orice pot de la adversarii lor. Albert e prea tînar pentru a putea merge la razboi, dar nu mai poate sta nici acasa, gândindu-se la necazurile celui mai bun prieten. Baiatul porneste într-o misiune de ajutor pentru a-si elibera calul.

Nota IMDB: 8.1



5. Braveheart – Braveheart – Inima neinfricata (1995)


 









Un film istoric despre legendarul William Wallace, un film despre dragoste, tradare, rebeliune, curaj si nasterea unei natiuni. De mic copil William Wallace este confruntat cu consecintele devastatoare ale lacomiei Regelui Angliei Edward the Longshanks. O data cu trecere timpului, lucrurile nu se schimba si, dupa ce-i este ucisa iubita de catre englezi, William porneste o revolta care va cuprinde intreaga tara si va evolua intr-un razboi de independenta. Un film incarcat de scene de actiune, costume si armuri medievale si recitaluri actoricesti de mare clasa.

Nota IMDB: 8


6. La vita è bella – Viata e frumoasa (1997)












Ignorand antisemitismul manifestat tot mai violent, de guvernul fascist, Guido merge in Arezzo, un orasel din Toscana, impreuna cu prietenul sau, poetul Feruccio, unde se indragosteste de Dora, o tanara si frumoasa profesoara, logodita cu un oficial fascist din localitate, cu care se va casatori si vor avea un baiat, Giosue. Dupa sapte ani, cand atitudinea nazista se raspandeste si in Italia, Guido si fiul sau sunt deportati, intr-un lagar de concentrare. Pentru a ramane alaturi de cei dragi, Dora cere sa mearga si ea in lagar. Filmul prezinta o poveste tragica, invaluita totusi intr-un aer comic si frumos.

Nota IMDB: 8


7. The Pianist – Pianistul (2002)

 










Bazat pe memoriile pianistului Wladyslaw Szpilman, filmul prezinta povestea cutremuratoare a unui stralucit pianist polonez care, datorita originii sale evreiesti, in timpul ocupatiei naziste a Poloniei duce o viata de fugar, pentru a nu fi deportat. Szpilman reuseste sa fuga din ghetoul din Varsovia si ajunge sa se ascunda mult timp printre ruinele orasului. Salvarea ii vine de la un ofiter german care, impresionat de talentul lui, in loc sa il aresteze (sau chiar sa il omoare) nu destainuie nimanui locul unde pianistul isi gasise ascunzatoare.

Nota IMDB: 7.9


8. Mihai Viteazul (1970)












O fresca epica descriind regimul lui Mihai Patrascu(1593-1601) cunoscut ca Mihai Viteazul faimosul print care a unit cele 3 provincii romanesti Valahia (Tara Romaneasca), Moldova si Transilvania intr-un singur stat la sfirsitul secolului al XVI-lea, in ciuda opozitiei Imperiilor Otoman si Habsburgic. Filmul beneficiaza de scene de lupte impresionante, intrigi politice in care se amesteca generalul Basta, Rudolf al II – lea, Sinan-pasa, Mehmet al III – lea, Sigismund Báthory si Andrei Báthory, drame de familie. Distributia este exceptionala, costumatia si decorurile sint de asemenea pe masura. Numarul figurantilor participanti este coplesitor fapt care da o senzatie de realism filmarilor. O adevarata pagina de istorie a poporului roman.

Nota IMDB: 7.9


9. Atunci i-am condamnat pe toti la moarte (1971)












Un copil, aflat la orfelinat, este luat de un preot si sotia lui, la ei acasa. Este o ruda de a lor, al carui parinti murisera in bombardamentiar fratele sau este ucis. Ei locuiesc intr-un satuc din Transilvania. Acolo germanii sunt la conducere. Copilul are un singur prieten pe care-l agreeaza si se simte bine cu el, poate din cauza ca toti il considerau nebunul satului, pe Ipu. Cei doi sunt cei mai buni prieteni si pescari. Copilul uraste nemtii si , ia arma unui german, soldat ucis pe camp cu secera. Acest neamt, prin moartea lui, provoaca mania comandantului german din sat. Acesta cere capilor satului: notar, preot, doctor sa-i predea asasinul pana a doua zi dimineata, sau familiile lor si alti sateni vor fi executati. Acestea se aduna la preot si-si fac un plan, in care are loc si Ipu, care devine cel mai important om pentru ei….

Nota IMDB: 7.8


10. Inglourious Basterds – Ticalosi fara glorie (2009)













In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, in Franta ocupata de catre nazisti, adolescenta evreica Shosanna Dreyfus este martora exterminarii familiei sale de catre colonelul german Hans Landa. Reusind sa scape cu viata si sa fuga la Paris, Shosanna intalneste o femeie cu suflet bun, care o ia sub aripa ei ocrotitoare si o determina sa lucreze pentru ea la un cinematograf. Fata este pusa intr-o situatie nedorita atunci cand un infatuat ofiter german isi convinge superiorii ierarhici sa reprezinte un film de propaganda nazista tocmai la cinematograful parizian la care muncea ea, moment in care Shosanna intrevede si posibilitatea de a-si pune in aplicare planurile proprii de razbunare.
In acelasi timp, locotenentul Aldo Raine organizeaza un grup de soldati de origine iudaico-americana cunoscuti sub numele de “The Basterds”, care urmau sa fie trimisi in fata plutonului de executie pentru faptele lor reprobabile, incredintandu-le misiunea aparent sinucigasa de a patrunde pe teritoriul Frantei si de a incerca sa-i ucida pe conducatorii celui de-al treilea Reich, ajutati fiind de catre actrita germana si agenta sub acoperire Bridget von Hammersmark.

Nota IMDB: 7.7


Share this post

Despre Filme Despre Noi

Nici un vizitator tipic programa. Dar acesta este acum. Produse de Nike. Orice opțiuni pentru a juca warm-moale. Concurs olimpic în industria bancară. Urmați-l pe Google+.

0 comentarii:

Despre-Acasa-Contact
Copyright © 2013 Filme, Filme noi, Blog - CinemaRx.Biz. Blogger Template by Cinemarx
Proudly Powered by Blogger.
back to top